jueves, 31 de diciembre de 2009

1 DE GENER SIDNEY

A les 10 del mati truco als meus pares per felicitar-los, doncs alla son les 12. Es dificil d'imaginar que nosaltres estem preparats per un dia turistic i a casa tothom s,esta felicitant pel nou any intentant oblidar els mals de l'any anterior, creuant els dits per un any millor, fent bons proposits ( jo ja els he fet, els tipics de cada any: dieta, deixar fumar, corre una marato...es curios com l,empenta amb que agafes aquests proposits a principis d,any es directament proporcional a la desaparicio d,ells a mesura que passa l'any. Be, aixo es un tema que deixarem per un altre dia...)
Anem a veure Harbour Bridge, espectacular. Dema, i patrocinat pels meus germans, cunyats i nebots, el pujarem. Quines ganes !!!!!!!!!

De repent, girem una cantonada del Port i ens trobem davant la majestuositat de l'Opera de Sidney, edifici singular i espectacular, diuen que l'arquitecte es va inspirar en una taronja...( Aquest edifici va ser creat per un arquitecte danes. Quan s'estava construint l'ajuntament de Sidney li va reduir el pressupost i ell es va negar a continuar. Al final el van acabar dos arquitectes de Sidney i ell no va tornar a trepitjar mai mes Australia...Quina historia mes trista, no ? ).

Mentre fem fotos de totes les maneres hagudes i per haver una parella ens demana que li fem unes fotos. Son 2 italians afincats a Canaries, un veterinari i l,altre professor de cant. Ells ja fa un mes que estan per Australia i durant mitja horeta parlem sobre on han estat, reflexions del viatge i al final acabem parlant de la vida en general. Dos tios encantadors !!!!!!!!
Seguim la ruta i anem a veure el Jardi Botanic. Impressionant !!!!! La bellesa d,aquesta ciutat es infinita, incomparable amb Melbourne i Adelaida, per mi ciutats provincianes totals. El Jardi Botanic s,exten pel costat del mar i fa que la ciutat s,integri amb la vegetacio d'una manera increible.

El Jardi Botanic esta ple de ratpenats...es veu que es com una plaga que no se la treuen de sobre ni que vulguin i els hi fa malbe les plantes...mireu la foto i gaudiu-ne...

Despres toca el museu d'art de Sidney. Personalment, m'han agradat molt mes els quadrres europeus. De fet, es evident, l'art australia es molt recent. Hi havia un Van Gogh, Monet...M'han encantat un quadre de Diogenes dormint dintre d'una tina... ( d,aqui ve el famos Sindrome de Diogenes..)

Anem al MUSEU D,AUSTRALIA on hi ha una exposicio de fotografia de la naturalesa impressionant. Es com un premi que donen i hi ha fotos de tot el mon. Be, el guanyador es un espanyol amb una foto d'un llop a Castilla i Leon. Pero als diaris ja ha sortit publicat que els altres participants diuen que es un tongo i que es un animal domesticat...jijiji...SPAIN IS DIFFERENT...fins aqui arriben els tongos...
El Museu molt guapo. El LLuis, amb alguns cursos de Museologia al darrere, m'es un excel.lent guia, veiem art indigenes, fossils, geologia, animals, animals extinguits...Ostres, quin museu !!!!!!!!
Be, s'ha fet tard i anem a aprofitar a tope l'hotel, que no sabem el que ens deparara la resta de viatge...
PD: Ah, m'he deixat un detall. Pel carrer hi havia una festa i li hem preguntat amb un noi una mica freak que era aixo. Ens ha dit que era una megaparty amb DJ,s i molt d'ambient. El tio ( angles ) portava unes maxiulleres de pasta, i no portava vidres. El Lluis ha comencat a riure, i jo tambe mentres ell explicava les meravelles de la party...al final, ens ha vist rient i ens ha dit que efectivament, tambe hi havia moltes drogues a la festa...jijiji...Quan hem acabat de parlar amb ell, a part de riure molt, ja hem decidit on NO hem d'anar avui...

No hay comentarios:

Publicar un comentario